Balenciaga Boots

Balenciaga werd gestart door Cristobal Balenciaga, een Baskische designer uit Spanje. Christian Dior noemde hem zelfs "the Master of us all". Zijn bubble skirts en vreemde maar ultra moderne vormen waren zijn trademarks.

Hij opende zijn eerste boutique in San Sebastian (Spanje) in 1918. Madrid en Barcelona volgden vlug. Zijn clientèle bestond uit de Spaanse koninklijke familie en anderen van blauw bloed... De Spaanse burgeroorlog dwong hem echter zijn boutiques te sluiten en zo verhuisde Balenciaga naar Parijs in 1937.

Nu is Balenciaga in de handen van de Franse multinational PPR.


En van die grote meneer kocht ik deze week laarzen. Ik was al een tijdje op zoek naar zwarte - of beter antracietkleurige - laarzen op een hoge hak. Je gelooft het nooit, maar tussen mijn - ondertussen 164 paar - schoenen had ik géén superhoge zwarte laarzen. Bizar :)

Ik ben er zo blij mee, ze zitten super comfortabel en zijn zo mooi! Ideaal om deze winter te doorstaan!

  
Ze komen net onder de knie - bij mij toch, midget dat ik ben:) - en hebben achteraan een lichtgrijs riempje. Ik verlang echt ze een avondje aan te doen om te gaan stappen. Ik zou ze beter inspuiten tegen de regen (of drank) :)


3 opmerkingen

  1. Wat een prachtige laarzen ! Echt heel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuke boots!! Echt mooi, met het leuke gespje, geeft het een extra leuk detail!!

    Oh, en bedankt voor je uitleg over de kitchenaid op men artikeltje. Ik wou eens kijken op de site, maar ik kreeg hem niet open...

    Je hebt ook een superleuke blog, toffe artikeltjes zie ik hier al, ik lees zodadelijk wat bij!!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!