Zadig and Voltaire

Zadig et Voltaire is een Frans prêt-à-porter merk gecreëerd door Thierry Gillier, de kleinzoon van André Gillier, medeoprichter van Lacoste. De naam van het merk is geïnspireerd op het hoofdpersonage uit Zadig ou la Destinée een roman van Voltaire. Zadig werd gekenmerkt in het boek door zijn charisma, zijn vernieuwing en zijn moed.

Het merk heeft zowel een vrouwen- als een mannenlijn en in kleinere mate nu ook een kinderlijn. Vooral gekend voor zijn cashmere als kleuren en inscripties à la Rock'n Roll.

Zadig and Voltaire ontwerpt nu voor een breder publiek dankzij hun muzieklabel Zadig and Voltaire Music. Daft Punk is één van de groepen die hun kleren vertegenwoordigt, maar ook Samsung maakte reeds een gsm met het label.

Zowel in Knokke als in Brussel kun je de boutiques vinden. Ik nam een kijkje in die van Knokke en kwam tot de conclusie... the skull returns.Als ik de centjes over had, kocht ik onmiddellijk de blazer. Maar meer dan € 1000 voor een vestje had ik er nu echt niet voor over. De doodskop zag je echt overal op staan, zelfs hun cashmere pulls stonden er vol van :)

Ook hun pashokje is very stylish. Het deed me denken aan de lay-out van een blog en natuurlijk trekt dat mijn oog én camera!


Zeker en vast een bezoekje waard! En als je de cash hebt, laat die maar rollen :) Hele leuke kleding en een aparte stijl. Ik heb mijn lijstje al opgeschreven, al zal het niet voor binnenkort zijn!

Enjoy your (window)shopping! :)

1 opmerking

  1. Hey! Ze hebben in Antwerpen ook 2 Zadig & Voltaire winkels. In de Schuttershofstraat is er een outlet! :-) Enjoy the shopping!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!