Cold Turkey

Het is zover... Ik heb besloten om voor de rest van 2012 cold turkey te gaan op gebied van shoppen. Wie niet bekend is met het woord - of eerder de woorden - cold turkey, even een verduidelijking... Cold turkey is het Engelse "gezegde" voor afkicken of een gewoonte of verslaving verslaan.Ik zeg niet dat ik een koopverslaving heb, echt niet. Maar ik laat me soms te vlug verleiden om iets aan te schaffen. Na de financieel zware maandan - verhuizen, dubbele huur betalen, vakantie en iets te veel shopping - heb ik besloten er een stop op te zetten.

Gemakkelijk zal het zeker niet zijn, want ik wil echt wel nog veel... Maar tussen willen en nodig hebben, is er veel ruimte. Ik beloofde mezelf nog één laatste aankoop te doen in 2012 en dat is een iPhone 5. Ik snak er - zoals zovelen al hebben kunnen lezen op Twitter en Facebook - al zo lang naar en heb er speciaal centjes voor opzij gehouden. Na de iPhone is het gedaan, echt finito.

Dat wil niet zeggen dat er geen leuke reviews meer op de wachtrij staan, ik heb nog massa leuke producten en items in de kast liggen die wachten op een leuke post! Dus geen nood, de Cold Turkey zal mijn artikels niet veranderen. Ik zal er vast af en toe een post over schrijven als ik het moeilijk heb, een soort cold turkey dagboek, waar frustraties zeker aan bod zullen komen :)

Als jullie tips hebben om deze periode te doorstaan, laat maar horen, ik zal jullie hulp zeker kunnen gebruiken! Hebben jullie al eens een cold turkey doorstaan?

Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

5 opmerkingen

 1. daarom is bloggen gevaarlijk hé ;-) Ik zit er ook midden in. ik wil ook zoveel. en je hebt overschot van gelijk: tussen willen en hebben zit een groot verschil... Ik zal je bijstaan en ook proberen enkel uit te geven wat nodig is. Kunnen we zagen tgn elkaar als het niet meer gaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Superlief van je! Het zal zeker niet gemakkelijk zijn, maar als we met twee zijn, staan we sterker! :)

   Verwijderen
 2. Oooh al die zakjes ! Ik ben al té lang niet meer gaan shoppen maar probeer ook te volharden. Véél succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe dat sinds begin dit jaar (wegens huis aan het bouwen) en eigenlijk valt het heel goed mee. 'k Heb sindsdien alleen kleren gekocht voor mijn zus haar trouw (jurk en giletje van Just In Case, schoenen van Repetto), 1 trui (echt buitenkansje bij Talking French in de solden, heb ook 2 oude pulls weggegooid in ruil) en 1 beha (was nodig wegens versleten exemplaren weggegooid). Qua beauty koop ik alleen wat echt opgebruikt is, ben dus bv. alle parfums en lipglossen die ik nog heb aan het opgebruiken. Mascara koop ik wel om de drie maanden opnieuw natuurlijk.
  De truc is van een soort klik in je hoofd te maken: als je iets moois ziet, alleen 'da's mooi' denken zonder 'ik wil dat hebben' erbij te denken. Voorlopig lukt het dat heel goed. :) En btw: je gaat erdoor ook meer appreciëren wat je al hebt, en als ik je blog goed lees, is dat toch al heel wat, je gaat geen koud hebben de komende maanden. :)
  In elk geval véél succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik probeer af en toe eens zo'n periode in te lassen. Vorig jaar hebben we een huis gekocht en om de één of andere reden ga ik niet meer zo vlug onberedeneerd shoppen. Ik had dit jaar netjes tot de zomersolden gewacht en dan heel veel gekocht voor weinig geld.
  Verder denk ik altijd van: hoe vaak ga ik het gebruiken of aan doen, heb ik niets iets dergelijk en wil ik het voor 200%. Dat laatste helpt enorm. Als ik het na een week nog altijd niet uit mijn hoofd kan krijgen, dan overweeg ik wel om het te kopen, maar uiteindelijk valt dat nog goed mee. Tussen willen en hebben, zit nog altijd een gigantisch verschil!

  Alvast veel succes! Ik denk dat die nieuwe iPhone je ook wel zoet zal houden tot het einde van het jaar! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!