I spent my weekend in Paris

Het is weer de tijd van het jaar dat Maison et Object (vakbeurs voor interieur en geschenkartikelen) plaats vindt in Parijs. Tweemaal per jaar - ergens in januari en in begin september - zak ik voor het werk af naar Parijs.

Iedereen denkt steeds dat het zo glamoureus is, maar geloof me, dat is het niet helemaal. We vertrekken heel vroeg in de ochtend om de spits een beetje te vermijden en na een lange rit van drie uur, komen we half uitgeput aan in Parijs. De dag moet dan nog beginnen. De expohallen zijn zo groot - het zijn er nu al 10 - en die moeten we (bijna) allemaal gezien hebben. Je snapt het, vermoeiend is het woord...

Hoe dan ook na een lange - hete - dag op de beurs, koppelen we het aangename aan het minder aangename en keren we terug naar het centrum om een hapje te gaan eten en een nachtje door te brengen in ons favo-hotelletje in de Rue de Surène. Zij die de foodblog van mijn mama volgen zullen de link meteen snappen :)Dag twee is minder vermoeiend... Dan bezoeken we de grote Franse merken zoals Hermès, Puiforcat, Saint-Louis, Christofle, Bernardaud,... op de Rue Royale in hartje Parijs. We bekijken de nieuwigheden, slaan een babbeltje, drinken een coupe champagne en tegen een uur of één zit het zware werk erop. We zoeken ons dan een mooi restaurantje uit - deze keer was het Matignon - en nestelen we ons vlakbij de straat zodat we de Parisiennes in al hun glorie kunnen bewonderen.

Na het eten is er - wat had je gedacht - een stop aan Sephora op de Champs-Elysées gepland om erna nog een koffietje te drinken in Buddha Bar en net voor de spits huiswaarts te keren.

Deze week blog ik over mijn nieuwe aanwinsten maar nu moet ik deze post afronden. Ik beloofde aan twee goede vrienden - die geholpen hebben met mijn verhuis - om hen te gaan helpen hun garage om te vormen tot een mancave. Ohja, ik vergeet nog te zeggen dat dit voor een Vijftv programma is! Dus misschien ben ik in oktober wel te zien op de buis. Zolang ze me er maar niet uitknippen! :)

So long my friends!


Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)


1 opmerking

Laat gerust een reactie achter!