Real Techniques Review

Toen ik van Tess - een lieve volger - de vraag kreeg waar ze mijn review over de Real Techniques kon vinden, begon ik in mijn archief te graven. Ik was er zeker van dat ik dit ergens na mijn bezoek aan London gepost had.

Maar neen hoor, ik had de review nog niet geschreven, shame on me! Zeker omdat ik een groot deel van de brushes dagelijks gebruik. Dus Tess - en alle andere nieuwsgierigen - hier mijn uitgebreide review!


Ik kocht twee sets van de RT brushes ontworpen door Samantha Chapman - één van de Pixiwoo zusjes - namelijk the basebrushes en the eyebrushes. Het handvat van de borstel geeft aan van welke categorie hij deel uit maakt. Oranje staat dus voor de basis - zoals foundation, concealer, ... - waar de paarse dan weer specifiek voor de ogen bedoeld zijn. Er bestaat nog een rose categorie - de finishbruhes - maar die koop ik wel een andere keer. 


Van boven naar onder vind je:
 1. Buffingbrush: deze wordt gebruikt voor het aanbrengen van poeder of mineral foundation. Deze borstel is niet mijn favoriet, doet zijn werk wel goed, maar ik verkies nog steeds de F80 van Sigma voor mijn foundation. Is mijn F80 niet beschikbaar, dan grijp ik wel naar deze.
 2. Contourbrush: perfect voor het aanbrengen van contourpoeder of crème. Zijn puntige vorm zorgt voor een precieze applicatie. Deze daarentegen is mijn favoriet van de baseset. Can't live without!
 3. Pointed Foundationbrush: Ik gebruik deze echter voor het aanbrengen van een cream highlighter. Hoewel hij er niet voor bedoeld is, werkt hij wel perfect. Uiteindelijk hoef je een borstel niet te gebruiken zoals het je wordt voorgeschreven. Ieder zijn meug! 
 4. Detailerbrush: ideaal voor het aanbrengen van concealer of lipstick. Ik gebruik hem ook vaak om highlight op mijn wenkbrauwbot aan te brengen.
Om het kort samen te vatten, mijn favo blijft de contourbrush maar de rest doet het ook niet slecht. De buffingbrush spreekt me het minste aan. Voor deze set betaalde ik rond de 20 Pond. Prijs/kwaliteit ruim overschreden!


Van links naar rechts vind je:
 1. Accent Brush: één van mijn favorieten. Ik gebruik hem vaak om oogschaduw onder mijn oog aan te brengen of de boel wat te smudgen. Maar hij kan ook erg handig zijn voor het aanbrengen van concealer of kleine accenten.
 2. Pixel Point Eyeliner Brush: Ik breng zelden eyeliner aan, dus deze wordt weinig gebruikt. Hij doet zijn werk wel zoals het hoort, maar ik prefereer toch wel een iets fijnere eyelinerbrush.
 3. Brow Brush: Ook deze weet me te bekoren. Wanneer ik weinig tijd heb, en niet haarfijn te werk ga met een wenkbrauwpotlood, dan breng ik wat wenkbrauwpoeder aan met deze borstel. Heb je erg fijne wenkbrauwen, dan zal deze jullie niet plezieren. Hij heeft immers zodanig veel haartjes dat je geen precisie werk kan doen. Ga je voor de vollere wenkbrauw, dan wordt deze je nieuwe beste vriend!
 4. Base Shadow Brush: ik gebruik deze ook vaak voor concealer uit te blenden onder mijn ogen, maar de oorspronkelijke bedoeling van deze is het vervagen van creamshadows of eyeprimers. Niet mijn favoriet, maar hij doet wat moet.
 5. Deluxe Crease Brush: please don't let me choose between 1, 3 and 5... Ik gebruik deze ook zo vaak - lees dagelijks - dat ik sterk twijfel me er een tweede aan te schaffen. Perfect voor het blenden van oogschaduw maar ook een topper in het vervagen van undereyeconcealer! 
Voor deze starterset betaalde ik ook om en rond de 20 Pond. Net zoals de basebrushes een superdeal! Zoals jullie allemaal wel kunnen zien bestaan de borstels uit synthetische haren. Ze zijn dus zeker geschikt voor creamproducten. En voor die prijs haal je echte kwaliteit in huis. Real Techniques vind je tegenwoordig all over the internet! Shoppen die handel...
 

Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)


3 opmerkingen

 1. Ik ga eind november terug naar Londen en ga er zeker nog een paar bij aanschaffen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ga er mij ook een paar aanschaffen als ik nog eens in Londen ben. Ze lijken me erg fijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. <3
  Ik ga ze ook kopen denk ik. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!