Braun Silk-épil 7

Zo'n dikke maand geleden ontving ik een Braun Silk-épil 7. Ik ben zelf geen epilady en was dus uiterst nieuwsgierig naar dit kleine roze ding! 


Toen ik een jaar of 18 was heb ik me eens aan een epileertoestelletje gewaagd. De technologie was toen nog niet wat ze nu is en na tweemaal gebruik, lag ie meteen in de vergeethoek. Echt mijn ding niet, vond ik toen en tot 10 jaar later hanteerde ik een scheermesje. Tijd om toch eens te testen of deze Braun Silk-épil 7 wat meer in zijn mars heeft. Hij - of zal ik zeggen zij - ziet er mooi en praktisch uit... En oh ja, ROZE! :)

De beloftes: 
 1. Wet & Dry epilatie
 2. Haartjes van zelfs 0,5 mm worden verwijderd
 3. Snoerloos te gebruiken

De Silk-épil 7 heeft een gemakkelijk hanteerbare aan- en uitknop met gepersonaliseerde snelheid. I voor extra mild epileren en II voor extra efficiënt epileren. Hij is snel oplaadbaar en werkt tot 40 minuten lang na slechts één uur opladen. Superhandig!De Smartlight helpt het epileren te vergemakkelijken door zelfs de fijnste haartjes op te lichten zodat je geen enkel haartje vergeet. Zelfs onder water! Je kunt het toestel volledig onderdompelen in bad of in de douche voor een minder pijnlijke epilatie. Ik heb dit meermaals getest, en hij doet het nog steeds :) Dit verbetert je circulatie en verhoogt het comfort van het epileren terwijl het je huid minder gevoelig maakt. Ik probeerde zowel droog epileren als onder water en dat laatste heeft toch wel mijn voorkeur.


 
De flexibele kop past zich beter aan aan de lichaamscontouren voor meer comfort en een betere nauwkeurigheid. De SoftLift Tips (of de witte wieltjes voor en na de pincetten) tillen zelfs platliggende haartjes en helpen ze door de pincetten te glijden. Dit werkt echt supergoed. Bijna alle haartjes zijn in één beweging weg. Ondertussen werkt dit ook masserend en verlicht het de pijn van het epileren. Er zitten wel 40 pincetten in deze Silk-épil 7 zodat ze bijna alle haartjes - zelfs de korte - in één beweging meehebben. En dit alles zit mooi verpakt in een etui - ja hoor, ook roze - zodat je dit gemakkelijk en proper kan opbergen of meenemen op reis. Ik was geen epilady maar dat is nu echt wel veranderd! Even mijn pluspunten op een rijtje...
 1. Onder water ontharen is een stuk pijnlozer en handiger
 2. De haartjes blijven meer dan 2 weken weg
 3. Bij de volgende epilatie heb je nog minder pijn en de haartjes verdwijnen nog sneller
 4. De 40 pincetten zorgen ervoor dat je in één beweging het merendeel mee hebt
 5. Hij ligt gemakkelijk in de hand en het lichtje geeft je een goed zicht op "het slagveld"
 6. Je bent vlug klaar en hebt superzachte benen
 7. HIJ IS ROZE!
Ik vind dit echt een supertoestel. Ik kan me niet meer inbeelden dat ik om de 3 dagen een scheermesje moest hanteren. Heel blij dat ik dit mocht uittesten en vanaf nu niet meer weg te slaan uit de badkamer.

Follow me on FacebookTwitterBloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

7 opmerkingen

 1. Elke Haemelynck15 mei 2013 om 14:17

  Ok, jij moet écht een procentje vragan aan de mensen van BrAun want ik ga mij direct achter zo'n aparaatje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij echt de beste langdurige oplossing! Succes ermee! :)

   Verwijderen
 2. Ik heb nog een iets ouder toestel en dat is vrij pijnlijk. Ik moet me er elke zomer weer even overzetten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het begin was even wennen, maar eens je de kneepjes van het vak hebt, vind ik het een stuk pijnlozer! Wie mooi wil zijn,... en de rest ken je wel :)

   Verwijderen
 3. Zou me ook wel graag zo eentje aanschaffen. Om de 2 à 3 dagen met het scheermesje aan de slag gaan steekt wel tegen in de zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn geld dubbel en dik waard. Ik testte onlangs de Veet Easy Wax en dat was echt brol, deze daarentegen is superefficiënt!

   Verwijderen
 4. ik heb ook een iets ouder toestel van de 7 en ik gebruik het elke douchebeurt onder mijn oksels en in de zomer ook op mijn benen, love it! ik kan niet zonder mijn epilator

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!