How To Create Your Own Lip PaletteWegens plaatsgebrek in mijn make up kast - vooral bij de lipproducten - zocht ik naar een geschikte oplossing. Zo creëerde ik gisterenavond mijn eerste eigen lippalette. Aan de slag...


Wat heb je nodig, het meeste zal je al in huis hebben, maar toch nog even alles op een rijtje:

 1. Kaars
 2. Aansteker
 3. Sauslepel (of diepe soeplepel)
 4. Scherp mes
 5. Kleine opbergdoos met verdelingen (ik vond deze voor € 1,00 bij Veritas)
 6. Labelmaker (optioneel)
 7. Make Up Wipes 
 8. Ontsmettingsalcohol
Ik besloot een lippalette te maken voor mijn Essence lipsticks. De hulsjes zijn uit plastiek en veel oooh's en aaah's brengen ze niet bij me te weeg - YSL daarentegen, oh the pretty! Leg je lipsticks in kleurvolgorde - of de volgorde die jij wil in het palette.
Voor ik aan de slag ging met de lipsticks, onstmette ik het doosje eerst volledig met ontsmettingsalcohol. Je weet nooit wat voor een viezigheid er in het doosje zit en per slot van rekening ga je er je lipstick in smelten. Eens het poetswerk achter de rug is begint het prutsen!
Snij de lipstick tot zover je kan af en hol de resterende massa uit de huls met je mes of een ander smal voorwerp.

Leg de stukjes lipstick in de sauslepel en hou die boven de kaars - niet in de vlam - en laat het goedje smelten. Dit duurt ongeveer een minuut. Let op, gesmolten lipstick is HOT HOT HOT en de lepel ook :)


Giet de gesmolten lipstick in het gepaste vakje en maak de lepel schoon met make up wipes. Verbrand je pekkels niet, ik heb een brandwonde of vier erbij sinds gisterenavond. Voorzichtig zijn en GEDULD hebben is de boodschap. En zo ga je het rijtje af van je lipsticks. Je zal zien hoe vlug de lipstick stolt. Telkens ik er een nieuwe in goot, was de voorgaande al helemaal hard.

Et voilà, je eigen lipstickpalette. Om de boel af te werken kun je met een labelmaker de namen van de lipstick onderaan de doos bevestigen. Ik deed dit tot de labelmaker geen sticker meer had voor de rode lipstick bovenaan - Almost Famous if anyone wonders...

Ik ga zeker om nog wat doosjes en doe net hetzelfde voor mijn Catrice lipsticks. Het voordeel is niet alleen dat dit doosje minder plaats inneemt dan 10 lipsticks, ik ga de lipsticks ook meer gebruiken omdat ik de kleuren nu veel beter zie. Dit palette is ook handig als je op reis gaat, je hebt zo 10 verschillende kleurtjes mee zonder dat het veel plaats inneemt. Alleen maar voordelen dus. Voor wie geen lipbrush in zijn bezit heeft, bij zo'n palette is dit natuurlijk wel een must :)

 Follow me on FacebookTwitterBloglovin, Instagram and Pinterest! You'll make my day :)

3 opmerkingen

 1. Superleuk idee ! Ik heb teveel lipsticks die ik niet gebruik, gewoon omdat ik vergeet dat ik ze heb. Zo'n bakje op mn toilettafel plaatsen zou wel ideaal kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is waarschijnlijk één van de tofste en vindingrijkste diy posts die ik al gezien heb! Super goed gedaan, Sofie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, ziet er erg goed uit. Professioneel ook :)
  Als heb ik mijn lipsticks toch liever als euh...sticks :) lipsticks :)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!