Throwaway Thursday: Empties #3

Hier ben ik al weer met een what-I-used-up blogpost. Ik heb mezelf voorgenomen eerst wat producten op te gebruiken voor ik me er weer nieuwe aanschaf, anders blijf je maar zitten met half opgebruikte producten en dat is nergens goed voor... Niet voor de portemonnee, noch voor de houdbaarheidsdatum.

De afgelopen maand, heb ik weer een hoop samengesprokkeld en wat zal het me een verzadigend gevoel geven als ik - na het schrijven van deze blogpost - alles de PMDzak in mag kieperen. • Bourjois Foaming Cleansing Cream: hier blogde ik al eens over in mijn favorieten. Voor zijn kleine prijs is het een hoogstaande creamcleanser. Ik hou van de aangename geur en het zachte effect die hij op mijn huid heeft. Zeker en vast een rebuy als ik op zoek ben naar een nieuwe cleanser.
 • Bourjois Beautify me! Shower gel: deze fluweelzachte douchecreme voedt en reinigt de huid en ruikt heerlijk. Aanrader.
 • Bourjois Express Eye Make Up Remover: ik hou van duophase oogreinigers. Deze bevat olie, dus wie hier geen fan van is, kan deze beter skippen. Ik hou er echter wel van omdat ie mijn oogmake up zonder veel fuss verwijdert. • Dove Intense Repair Conditioner: of ie nu echt je gespleten punten kan herstellen, dat denk ik niet, maar mijn haar voelt zijdezacht aan na het gebruik hiervan én vederlicht. Dove is één van de weinige haarproducten waar ik het net-van-de-kapper-gevoel van krijg. Ik heb er 0% product-built-up van en kan deze alleen maar aanbevelen. Deze kocht ik ondertussen al terug. 
 • Dove Go Fresh en Beauty Finish Deo: deze zitten vaak in mijn favorieten. Deo die doet wat moet en je huid niet irriteert. Ik hou van de GoFresh geur.
 • Dove Silky Nourishment Body Cream: Rijke bodylotion met zachte geur. Ideaal voor de koudere maanden. • Rexona Maximum Protection Deo: ik kreeg er eentje bij een spaaractie van Di en was verkocht! Ik kocht er sinds dan nog 2. De creamdeo is ideaal als je last hebt van scheerbultjes. Hij maakt de huid terug glad en je oksels klaar voor de mouwloze topjes. Ik zou hem wel opnieuw kopen, maar vind 'm wel nogal prijzig. Ik denk dat hij rond de € 7,00 schommelt. Wel een superproduct.


 • Barbie Bubble Bath van Action: een echte chemische snoepgeur en je benen drogen ervan uit eens je uit de douche bent, geen aanrader, maar ik kocht 'm wel voor de verpakking :)
 • Biotherm Huile de Douche: om die droge benen van de Barbie Bubble Bath aan te pakken schakelde ik over naar deze Biotherm. De citrusgeur geeft je 's morgens een boost en blijft enkele uren nageuren op je huid. De olie in dit doucheschuim zorgt voor gehydrateerde ledematen. Hij kost misschien wat meer maar ik deed er superlang mee!
 • Kruidvat So Lait After Sun: ik stond in het Kruidvat aan zee en was mijn after sun vergeten, toen kocht ik deze omdat ik er niet teveel geld aan wou spenderen want ik had een hele tube Biotherm thuis staan. Geen aanrader. De aloë-vera zou koelend moeten werken maar daar hebben mijn verbrande schouders niks van gemerkt. Dit product is nog maar 1/8 leeg, maar ik smijt hem de prullenmand in, waste of money...
 • Shiseido Brilliant Bronze Self Tan: ik kocht deze vooral omdat er quick self tan opstond, maar als je je kleurtje pas na 6 uur ziet, vind ik dat toch niet zo quick. De geur is typisch aan een zelfbruiner en tegenwoordig zijn er zoveel goedkopere alternatieven op de markt die de geur beter maskeren. Ik had ook het idee dat deze me nogal oranje maakte. Ik gebruikte deze wel op, want hij kostte me iets teveel om weg te smijten.  • Formula 10.0.6 So Totally Clean Deep Pore Cleanser: BAH! Wat een bucht. Ik heb wat favorieten uit het gamma van Formula 10.0.6 maar deze behoort daar zeker niet bij. De tonic barst van de alcohol en dat voelt je huidje meteen. Ik had een trekkerig gevoel en het prikte op plaatsten rond mijn ogen en waar ik een puistje had. Ik gebruikte deze op den duur als ontsmettingsspray voor mijn make up borstels. Blijf hier van weg!!
 • Jean D'Arcel oogmakeup reiniger: hemels. Ook deze bevat olie en laat je mascara smelten als sneeuw voor de zon. Aanrader!
 • Garnier Essentials oogmake up reiniger met druivenextract: deze wilde ik testen om te zien of ik echt een olie oog make up reiniger nodig heb of niet. Ik moet zeggen om geen olie te bevatten werkt deze aardig goed. Je krijgt een fris gevoel rond je ogen. Waterproof mascara krijgt ie jammer genoeg niet snel af, ik ben dus nog in de twijfelfase of ik 'm opnieuw zou aanschaffen.
 • Estee Lauder Perfectly Clean: wil je een clean gevoel op je huid, dan is deze creamcleanser zeker je ding. Ik moest na het reinigen wel een goede dagcrème aandoen maar deze krijgt het laatste restje make up helemaal van je gezicht. Ik koop 'm zeker in een fullsize! • Shiseido Body Creator: deze anti-cellulit cream werkt met aromatische kruiden. Na het aanbrengen warmt hij de huid op voor een dik halfuur en daardoor zouden je billen verstevigen. Hmm, ik ben niet zo'n fan... Grote verschillen heb ik niet gezien en ik vond het verwarmde gevoel helemaal niet aangenaam. Duur product voor weinig resultaat. 
 • Sephora Exfoliator & Mask: deze lichte scrub voor het gezicht kan je na het wrijven laten inwerken op je huid en zo als masker gebruiken. Ik vond 'm niet spectaculair en koop 'm zeker niet opnieuw. 


 • La Roche Posay Effaclar Duo: hier kan ik alleen maar over raven. Deze correcter en anti-imperfections dagcrème werkt zo goed tegen puistjes en roodheid dat als je ermee ophoudt hem te gebruiken je twee dagen later het resultaat al ziet. Ik heb hier steeds een back up van staan.
 • Olaz Total Effects 7 in One: deze kreeg ik om te testen en wat heb ik ervan genoten. Ik schreef er reeds een volledige blogpost van die kan je hier lezen. Topproduct, dikke aanrader! 


 • Elf Daily Brush Cleanser: euhm, hij doet echt niks... Je kan het vergelijken met water. Er zit ook weinig alcohol in, waardoor ie de borstels dan nog niet eens ontsmet. Ik doe 'm - halfvol of niet - de vuilbak in.
 • Chanel Inimitable Mascara: ideale mascara voor overdag. Geen overdreven volume en lengte maar wel mooie gespreide wimpers. Rebuy, niet echt, ik heb al betere en goedkopere mascara's getest.
 • Dior Show Extase: mijn ultieme favoriet als het op high end mascara's komt. Review over deze kan je hier lezen.
 • Urban Decay Supercurl Curling Mascara: deze zat bij een Book Of Shadows van UD en ik gebruikte deze mascara als ik op reis ging. De krul - hoewel ik gezegend ben met gekrulde wimpers - blijft de hele dag zitten en de mascara is gitzwart. Aanrader.


 • Essence Sunclub Matt Bronzing Powder For Blondes: heerlijke, grote bronzer die je gelaat een mooie gloed geeft. Door zijn matte en niet te donkere kleur heb je een naturelle uitstraling. Hele grote aanrader en de prijs is super!
 • Catrice Matt Bronzing Powder in Medium Bronze: Ook een hele fijne bronzer als die hierboven, deze heeft iets meer pigmentatie. Ik wissel af tussen deze en die van Essence. Ook een aanrader en tegen een kleine prijs.
 • Maybelline Fit Me Concealer in 20: Holy grail concealer. Ik kan niet zonder. Voor mij is shade 20 perfect om mijn donkere kringen aan te pakken. Volledige review kan je hier lezen. Dit is wellicht mijn 4de tube!
 • Bobbi Brown Long-Wear Gel Liner in Black Ink: super goede geliger alleen jammer dat ie uitdroogt. De mijne is nog halfvol maar te droog om te gebruiken.
 • Benefit Speed Brow: een volledige review over dit product vind je hier. Leuk product, ik gebruik voorlopig een dupe van Catrice die het bijna net zo goed doet. 
 • MAC Lingering eyebrowpen: mijn ultieme favoriet als het op wenkbrauwpotloden komt. Ik ga er alleen zo snel door dat ik het budgettair niet kan verantwoorden me telkens een nieuwe aan te schaffen.
 • Rituals eyeliner in brown: deze zat in een goodiebag van de opening van de Rituals in Antwerpen. Ik kende de make up van Rituals nog niet zo goed maar dit kohlpotlood weet me echter te overtuigen van hun kwaliteit! • Hema Miss Hellen Wimperkruller: die is zo oud - ik durf het bijna niet zeggen - en helemaal niet goed van kwaliteit. Er zijn er ondertussen veel betere op de markt voor dezelfde prijs. prullenmand in! • Thierry Mugler Alien: dit was vroeger mijn signature scent. Ondertussen ben ik overgestapt op zoveel andere geuren maar die blijft toch iets speciaals. Ik hou er wel meer van in de winter dan in de zomer omdat ie een beetje te zwaar kan zijn.  • Syoss Volume Lift: deze haarlak heeft me kunnen bekoren en ook helemaal niet. We hadden zo'n beetje een love/hate affair. Hij is ideaal om het haar te teasen en om een updo vast te houden, maar als je hem te dicht sprayed krijg je een crispy effect. Ook een dikke tegenvaller is dat het spraymondje steeds verstopt. Beide flessen zijn nog halfvol, maar ik krijg er niks meer uit omdat het mondje verstopt is. Geen aanrader. • Pantene Expert Advanced Keratin Repair Conditioner en Treatment: een volledige review kan je hier lezen, deze wisten me meer dan te overtuigen dat er in de drugstore heel erg goede haircare aanwezig is. Eens mijn shampoo stash wat is uitgedund, ga ik deze zeker terug aanschaffen. • Lee Stafford Treatment to repair and build fix hair: heerlijk ruikend masker dat je haar beschermt tegen breuk. Ik ben echt fan van de Lee Stafford producten. Zeker en vast een rebuy! 
 • Lee Stafford Treatment for hair that never grows past a certain length: dezelfde intense geur als het vorige masker en dit werkt echt. Mijn haar is sinds het gebruik van dit masker al een stuk gegroeid. Ik wissel af tussen de twee maskers om breuk te voorkomen en haargroei te stimuleren. Deze maskers kan je online vinden bij Boots. 

Zo dat was het alweer een grote zak empties die ik kan recycleren. Heb je nog vragen over een bepaald product, aarzel niet dit te posten in de comments of me een mailtje te sturen op contact@msaprilfish.comWil je meer Msaprilfish, volg me dan zeker op FacebookTwitterBloglovinInstagramPinterest én nu ook YouTube! 

2 opmerkingen

 1. Wat een hele hoop leuke producten. Zo grappig: die Barbie Bubble Bath daartussen ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet die dopjes even in warm water laten liggen, zo kan je ze ontstoppen. Ik heb het ook bij sommige producten, heel vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!