How To Remove Glitter Polish Like A ProJa, we weten het ondertussen allemaal... Glitter nagellakjes zijn de trend van het moment. Ze fleuren je dagelijkse outfits op en kunnen het minst aantrekkelijke kleur nagellak er mooi laten uitzien! Dat is allemaal wel leuk en zo tot de dag aanbreekt en je dringend je nagels moet ontdoen van de glitters. That day will be a bad day! Geloof me, je mag de beste disolvant in huis halen, het blijft een rotwerk.

Wie hier geen ervaring mee heeft, even een korte schets... Ik denk dat je ongeveer 5 minuten per nagel nodig hebt om je glitters ervan te krijgen. Rotwerk dus!

Maar - Eureka - er is een vlugge oplossing. En met vlug bedoel ik, minder frustraties en minder lang dan hierboven omschreven!

Wat heb je nodig?


 1. Aluminiumfolie
 2. Watjes
 3. Goedkope dissolvant
 4. Schaar

Stap #1

Neem een watje en deel het door midden, zodat je er twee hebt van dezelfde grootte. Doe dit met drie watjes.


 Stap #2

Knip nu je 6 helften (van de drie watjes die je net tot 6 helften maakte) in twee. Wauw! Nu heb je 12 watjes. De logica van rekensommetjes :)Stap #3

Knip nu aluminiumfolie in lange stroken. Zorg dat je er tien hebt.


Stap #4

Besprenkel de helften van de watjes (je hebt er maar 10 nodig, de andere twee zijn voor de vuilbak!) rijkelijk met dissolvant. En met rijkelijk bedoel ik echt door en door nat!


Stap #5

Draai per vinger een watje eromheen.


Stap #6

Over het watje span je de aluminiumfolie. Druk de folie goed aan zodat dit goed aansluit.Stap #7

Laat de folie (en het watje) een goede vijf minuten op je nagels. Veel kan je ondertussen niet doen, kijk wat tv of lees mijn blog ondertussen :) Eens de vijf minuten verstreken zijn, druk je goed op de nagel terwijl je de folie eraf schuift. Zo heb je de glitters allemaal mee. Je kan zien op de foto dat ik bij mijn wijsvinger niet goed drukte op de nagel en bij de middenvinger wel.

Et voilà! Glittervrije nagels! Ok, je hebt wat voorbereiding nodig voor deze techniek, maar geloof me, je zal veel minder gefrustreerd zijn dan op de "gewone" manier! Ik raad jullie zeker aan om na deze stap een dikke laag handcrème te smeren - ook over je nagels - want de dissolvant droogt je huid en nagels verschrikkelijk uit.


Hope it helps!


Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)


5 opmerkingen

 1. ik draag dat wel niet, maar ik vind het een supermanier! en ik lees je blog sowieso ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Will definitely try this next time. Want glitter nagellak is echt wel een pain in the * om te verwijderen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, veel werk, maar wel een goede methode! Will try!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze methode gebruik ik ook. Ik heb echt het geduld niet om vinger per vinger te zitten prutsen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goede tip! Ik ben gek op glitternagellak,maar hem er weer afkrijgen was altijd verschrikkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!