Estée Lauder Double Wear Review

Amai het zomert in België... Niet dus. Na een korte week prachtig weer zijn we terug bij af. Regen regen en nog eens regen...

Nu is dat wel de perfecte gelegenheid om mijn nieuwe foundation te testen, de Double Wear van Estée Lauder. Zoals ik in mijn vorige foundationpost al vermelde, met het warme weer, ben ik geen fan van foundation maar ga ik over op tinted moisturizer of BB-cream (het laatste moet ik nog testen!)

Dus hier krijgen jullie mijn full review over de holy grail der foundations volgens zovele makeup-kenners.


Wat betreft de verpakking, ben ik geen te grote fan. Ik hou ervan als een foundation over een pompsysteem beschikt. Zo doseer ik de juiste hoeveelheid en smos ik de boel niet onder. Hier moet je echt wel opletten of je hebt een te grote hoeveelheid op je hand. Te veel op je hand, betekent te veel op je gezicht. We do NOT want that!

De foundation geeft een mooie dekking, roodheid wordt geëgaliseerd. Gelukkig komen mijn sproetjes er nog een beetje door en heb ik geen masker effect. Hij heeft een creamy textuur en smeert gemakkelijk uit. Ik raad wel een goede dagcrème aan als je een droge huid hebt. Ik vind hem nogal droog lijken eens de foundation zich gezet heeft.

Toen ik de foundation testte in de parfumerie zag de kleur er perfect uit. Maar nu ik in het daglicht kijk, vind ik de ondertoon te roze voor mijn huidskleur. Je kan dit gemakkelijk oplossen, door er een meer gele ondertoon foundation door te mengen, maar als de kleur nu van de eerste keer juist was geweest, had je me horen stoefen tot in Tokyo. De verkoopster zei me dat Pebble - het kleur dat ik aankocht - een gele ondertoon had, maar volgens mij is dit niet correct.

Hoe dan ook, alles kan worden opgelost!

Ik ben wel fan van de foundation. Eens ik meer routine creëer met dit nieuw product zal ik Double Wear zeker als Holy Grail aanschouwen!


Ik zal de kleur deze week eens onder de loep nemen en wat mixen met mijn gele ondertoon foundations. Meer daarover in een volgende blogpost!


Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)1 opmerking

  1. Welkom bij de fanclub :d ! Love love love love looooove this one !

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!