From BB to CC

Na alle hype rond de BB - Beauty Balm of Blemish Balm - cremekes is het nu de beurt aan de CC cremekes. Je hebt het misschien al horen waaien of misschien helemaal niet, hoe dan ook wie verder leest, krijgt een beter idee wat die CC nu allemaal inhoudt!


L'Oréal is één van de pioniers die met een CC - of Colour Correcting Cream - op de markt komt. De oranje CC is perfect voor vrouwen die last hebben van blauwe kringen onder de ogen. De groene variant is dan beter geschikt voor vrouwen die last hebben van rode plekjes of couperose. In Rijsel zag ik al een derde CC die de doffe teint tegen gaat, maar voorlopig is die nog niet in België te vinden.


De Anti-Fatigue CC - de oranje dus - breng je het best aan onder de ogen en smeer je zorgvuldig uit zoals je met een concealer zou doen. De restanten kan je uitsmeren op de rest van het gelaat zoals je met een BB cream zou doen. Maar erna breng je best nog wat BB cream of foundation aan op de rest van het gezicht want deze CC dekt vooral de blauwe kringen. Let wel op met je winterkleurtje want deze CC's zijn wel erg gepigmenteerd en kunnen er vlug te donker uitzien! Less is more en als ie dan nog te donker zou zijn, kan je deze wat mengen met je foundation om zo de perfecte kleur te hebben en blauwe kringen te maskeren! Het is maar een tip :)


De Anti-Redness CC - de groene - werd speciaal ontwikkeld voor vrouwen die last hebben van rode plekjes op het gezicht. Breng deze CC aan op de rode gedeelten van het gezicht en smeer deze geleidelijk aan uit over het hele gelaat. De groene schijn gaat weg, en wordt zoals de wit/grijze BB van L'Oréal, de ideale foundationkleur voor medium huidtypes. Ook hier kan de CC voor lichte huidtypes wat te donker zijn, denk dus aan de tip van hierboven!

Zelf heb ik niet zoveel last van roodheid of donkere kringen, maar in sommige gevallen kunnen deze CC's me wel bijstaan. Denk maar aan de ochtend na een avondje stappen! :)

De CC's zijn vanaf heden beschikbaar in het Kruidvat en Di voor € 13,99.

Follow me on FacebookTwitterBloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

4 opmerkingen

 1. Ik weet het toch zo niet hoor :s Ach ja, voorlopig heb ik het ook niet meteen nodig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De groene versie klinkt wel interessant ! Zeker omdat de groene Studio Secrets Primer van L'Oréal uit de rekken is gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat ik er toch vn wegblijf aangezien iedereen zegt dat ze zo donker en oranje zijn en ik bleek en wit ben :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had er ook al wat van gehoord, maar hmmm.. ik wacht deze toch liever nog wat af. De BB cream van L'Oréal was ook hélemaal niet mijn ding dus ben ik wat sceptisch geworden over hun soortgelijke crèmes...

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!