Halloween Sugar Skull

Zaterdagavond besloot ik een avondje thuis te blijven - zeldzaam voor mij - want de voorbije week had me echt uitgeput. Toen ik na het eten in de zetel nestelde met een leuke film, viel ik na amper een half uur in slaap. Charly - the roommate - was al gaan slapen wanneer ik enkele uurtjes later wakker werd. Eén uur 's nachts, geen zin om te gaan slapen want ik had net geslapen... Dan maar kijken wat er nog op tv speelt. Niets... echt niets...

Ik voelde dat ik in een creatieve bui was en dacht, waarom niet? Degene die me al lang volgen, weten dat ik 's nachts de raarste dingen doe - zoals mijn make up collectie herschikken :)

Ik had al een tijdje het idee om enkele Halloween make up looks op mijn blog te zetten. So I went for it.The Sugar Skull is een van de hoofdsymbolen op de Dia de Los Muertos - 1 november.  Het representeert de overleden voorouders van Mexico. De naam Sugar Skull komt van het origineel maken van het symbool. Vroeger werden de skulls namelijk gemaakt uit molded sugar. De Mexicanen schreven de voornaam van de overledene op het voorhoofd van de skull en plaatsten die op de grafzerk. Dit alles om de ziel op El Dia de Los Muertos aan te moedigen terug te keren. Skulls waren machtige symbolen in de Mexicaanse Aztec cultuur in de Middeleeuwen. Genoeg geschiedenis zeker? Op naar de tutorial.
 

Start met een gereinigd gezicht en breng er witte facepaint op aan (voor deze look gebruikte ik Mehron facepaint, maar er bestaan vele andere goedkopere alternatieven). Bedek ook je oren en lippen.

Schets eerst met oogpotlood een spinnenweb op je voorhoofd. Dit is moeilijker dan je denkt... Ik deed het tweemaal opnieuw, want mijn spinnenweb zag er maar kronkelachtig uit... Eens je de ruwe schets hebt, vervaag je de lijnen een beetje met een wattenstaafje en ga je er opnieuw over met liquid eyeliner. Zo creëer je een schaduw achter het spinnenweb.
 

Vul je oogkassen met zwarte facepaint - ik volgde gewoon de vorm van mijn oogkas met eyeliner en vulde de boel dan op met facepaint. Breng ook al wat andere swirls aan boven je wenkbrauw met een felle kleur.

Om meer diepte te creëren en te zorgen dat de zwarte facepaint niet begint te lopen, breng je oogschaduw aan op je boven en onder ooglid. Ik koos voor midnightblue met shimmer op mijn bovenlid en oxblood shimmer onder het oog.


Breng dan met een andere felle kleur een dikke rand aan rond het zwart en werk dit af met "wolkjes" of bloemblaadjes uit liquid eyeliner. Ik bracht er nog wat glittereyeliner over om wat meer effect te hebben, maar op de foto's zie je het niet echt.


Werk de rest van je gezicht af. Volg je neusvorm met zwart, breng rose lippenstift aan (niet op je volledige lip maar enkel in het midden) en teken met eyeliner of facepaint een lidteken van de ene wang, over de mond, naar de andere wang. Breng ook een omgekeerd hartje aan onderaan het spinnenweb.


Om de look helemaal compleet te maken, bracht ik nog enkele deco swirls aan met groene en zilveren facepaint, en ook op de kin tekende ik een roos. Ik nam een fluorose sjaal en maakte er aan cape/kap van en pinde mijn haar helemaal vast naar achteren. 

Nog één weetje van de Sugar Skull, de reden waarom felle kleuren en zachte vormen gebruikt werden was omdat de skull er niet beangstigend zou uit zien voor de kinderen.

Wat vinden jullie van deze look, zou je zo naar een Halloween feestje gaan?

Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)

3 opmerkingen

  1. ieuw! sofie! ik zag niet dat jij het was ;-)
    ik heb een fotoshoot binnenkort en thema is zo'n skull... ik begon al te stressen hoe ik het allemaal zou doen, dus tx for the tips
    . en als het echt niet lukt, geef ik de opdracht door aan jou ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!