DIY Inspiration

Zoals zovele bloggers ben ik zelf een fervent bloglezer. Niet alleen make up and fashion zijn mijn dada, maar ook leuke interieurblogs. Dit vooral om inspiratie te krijgen voor de etalages in de winkel, maar ook om mijn huisje nog gezelliger te maken.

Zo zag ik onlangs het gebruik van kratten en kistjes ongelooflijk veel terugkeren. Ze worden echt overal voor gebruikt. Boekenkast of salontafel, noem het maar op. Ik wilde meteen mijn handen uit de mouwen steken en zelf wat DIY'en.

Wat heb je nodig om een originele boekenkast, of memorabiliakast in elkaar te steken?

  1. wijnkistjes of kratten
  2. verf naar keuze (best donker)
  3. spraypaint (best wit)
  4. computer/internet en printer
  5. karton en een cuttermes

Start met je kratten te schilderen. Bij donkere verf heb je maar één laagje nodig! En Acrylverf droogt erg vlug (hint hint).


Terwijl je de kratjes laat drogen, print je in het lettertype STENCIL woorden, cijfers, steden, ... wat je maar wil uit op redelijke grootte. Nu komt het prutswerk... Plak je A4'tje op een stuk karton (best geen te dik stuk karton) en ga aan de slag met je cuttermes.


Normaal gezien is je krat bijna droog tot volledig droog. Haal die spuitbus witte verf maar uit, schud de boel eens goed en leg je stencil op de plaats waar je de woorden wil hebben op of in je krat.

 

Laat het geheel goed opdrogen en na enkele uurtjes kan je beginnen decoreren of invullen. Ik gebruikte te kistjes voor een etalage en dit is het resultaat.De foto's zijn niet superscherp want dit is door onze etalageruit genomen gisterenavond. Maar jullie snappen het idee vast! :)

Veel plezier met het DIY'en, ik had alleszins een leuke namiddag!

Follow me on Facebook, Twitter, Bloglovin and Pinterest! You'll make my day :)


2 opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!