Chains And Ribbons

Toen ik vorige week op Bloglovin mijn dagelijks leesvoer aan het inputten was, kwam ik deze leuke do it yourself tegen bij I SPY DIY. Ik dacht het ook eens te proberen... en met succes :)


Moeilijk is het niet, al heb je wel wat handigheid nodig... en enkele tools... :)


 1. ketting met grote schakels (de lengte van je pols)
 2. sluiting
 3. enkele jumprings
 4. 4 x de lengte van je armband in lederen touw (of zelfs iets meer)
 5. knijptang
 6. secondelijm of hot glue gun

Stap 1

Knip je touw in de helft en neem de eerste helft. Zorg dat deze iets langer is als 2 x de lengte van je armband (zie eerste foto). Maak een knoop in de helft van de eerste schakel (zie tweede foto).


Stap 2

Dit is het moeilijkste stuk... Leg eerst je eerste helft van het reeds geknoopte touw langs de schakels (rechts) en neem je tweede (nog niet gebruikte) stuk touw. Ga met dat touw door de eerste schakel tot je precies in de helft zit. Dus je hebt nog dezelfde lengte over om de andere kant van je armband te weven. Maak nu lusjes schakel per schakel en werk zo naar beneden toe. Eens je het te pakken hebt, is het niet meer moeilijk, maar ik moet zeggen dat ik in het begin ook wat heb gesukkeld :)

Eens je de rechterkant gedaan hebt, maak je onderaan een knoop (zie tweede foto). Nu begin je aan de linkerhelft. Herhaal het proces met de lusjes.


Stap 3

Eens je beneden bent, lijm je de 4 stukjes touw aan elkaar met secondelijm, of een hot glue gun. Laat dit even drogen vooraleer je verder gaat.


Stap 4

Neem je jumpring en bevestig die bovenaan de armband (zie eerste foto). Voor je de jumpring sluit, hang je er de sluiting aan.


And you're finished. Easy as that!

Dit is leuk, neemt niet veel tijd in beslag en kun je met zoveel kleurenvariaties uitvoeren. Ik draag de armband nu al bijna een volle week en kreeg veel leuke reacties! Zelfs van de dames uit de Veritas! :)
Ik kreeg al 3 aanvragen van vriendinnen om deze ook voor hen te maken, ik zal er beter aan beginnen!

Veel plezier met deze DIY, jullie mogen zeker een foto posten op mijn Twitter of Facebook van jullie armband, wie weet vinden jullie nog leuke kleurencombinaties!3 opmerkingen

 1. Mooi, maar het is niet echt mijn stijl :) x Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent wel handig zeg :d ! Ik zou er alweer het geduld niet voor hebben. Mooie armband hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!