Club Sandwich With A Twist

Nu de feestdagen voorbij zijn, hebben we nood aan simpele en vooral lichte gerechtjes. In deze post geef ik jullie een easy to make receptje.

Ik maakte deze club sandwich al voor vele vrienden en steeds krijg ik er erg positieve commentaren op. Nu is het aan jullie om dit eens te proberen.

Voor de liefhebbers van easy en tasty cooking, vanaf midden januari start mijn moeder (die een erg goede kok is) haar eigen kookblog, maar meer daarover later!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  1. een zakje roquette salade 
  2. een teentje knoflook
  3. drie eetlepels mayonaise
  4. crème de balsamico
  5. vers stokbrood of nog beter houthakkersbrood (een dikker stokbrood)
  6. een rode ajuin
  7. carpaccio van rundsvlees of hele dunne plakjes rundsvlees
  8. olijfolie, peper en zout

Stap 1

Snij de rode ajuin in maantjes, was de roquette (ik deed dit met gewone sla, maar roquette sla is lekkerder), doe drie eetlepels mayonaise in een bowl.
Stap 2

Snij het teentje look in kleine stukjes en voeg dit bij de mayonaise, doe er ook één eetlepel crème de balsamico bij. Vermeng dit goed tot het een licht bruine massa is.Stap 3

Snij je stokbrood in dikke sneetjes en leg deze op een bord. Doe op elke zijde een goede koffielepel van de lookmayonnaise.Stap 4

Zet een antikleefpan op een matig warm vuur. Eens de olijfolie warm is (dit kun je zien doordat de olijfolie een waterachtige structuur bekomt in de pan en dus veel vlugger van links naar rechts beweegt als je de pan opheft) giet je er de rode ajuin in en laat deze glazig worden.Stap 5

Ondertussen leg je de carpaccio op een snijplank en giet er een beetje olijfolie over, smeer die uit met je handen, of een penseel en kruid goed af met peper en zout. Met carpaccio is het niet nodig om beide kanten met olijfolie en peper en zout te behandelen daar het vlees zo dun is.

Leg op de besmeerde stukjes stokbrood een goede portie roquette sla - in mijn geval dus jonge sla.


Stap 6

Ondertussen is de rode ui glazig geworden en mag je die blussen met crème de balsamico. Laat de ui een goede twee minuten carameliseren met de balsamico. Daarna giet je de ui terug in een bowl en laat je die even rusten.Stap 7

Leg de stukjes carpaccio in dezelfde pan - neen, deze moet niet worden uitgewassen, de smaken van de rode ui trekken zo nog meer in het vlees. Pas op, dit gaat erg vlug. Je schroeit gewoon beide zijden van het rundsvlees dicht en legt het stukje dan meteen op een stukje stokbrood. Zo ga je verder tot alle stukjes zijn gebakken.

Eens het rundsvlees op de sandwich ligt, leg je er de gecaramelliseerde ui boven op.


Nu rest je enkel nog de bovenkant van je stokbrood (waar ook lookmayonaise op ligt) erop te leggen, goed aandrukken zodat de vleessappen zich vermengen met de frisse salade en de lookmayonaise. Prikkers erin steken en klaar!

Smakelijk!!


2 opmerkingen

Laat gerust een reactie achter!