Make It Stand Out

Ik hou ervan om items te personaliseren. Zoals mijn blognotebook. Hierin schrijf ik ideetjes en hou ik knipsels bij om zo een nieuwe blogpost te creƫren. Dat doe ik nog graag de old-fashioned way. Ieder zijn ding zeker :)


What do you need?

  1. stof naar eigen keuze
  2. randversiering (in mijn geval roze bollekes)
  3. hot glue gun
  4. kopspelden
  5. schaar
  6. eventueel naald en draad (ik had dit uiteindelijk toch niet nodig)
  7. notebook

Stap 1

Het is eigenlijk zoals het kaften van een book maar dan met stof. Pretty easy. We hebben immers allemaal onze jaarlijkse kaftbeurten achter de rug. Man was dat indertijd saai zeg ;)

Je neemt dus een stuk stof dat langs de vier zijden (je notebook moet wel openliggen) ruim twee cm over heeft. Eens je dat hebt, maak je aan boven en onderzijde een insnijding (zoals je kan zien op de foto). Ben je hiermee klaar, dan je je notebook klaar om van start te gaan (zie laatste foto).Stap 2

Plooi langs beide zijden van je boek de langste flap stof om zodat die aan de binnenzijde van je notebook zit.


Stap 3

Neem nu je hot glue gun en doe een strook lijm op de binnenzijde van je boek. Zo kan je de overtollige stof vastlijmen aan de binnenkant. Plooi de zijkanten zoals op foto 2 en 3 en lijm deze ook vast. Doe dit nu aan voor en achterkant van je notebook en je bent klaar!


Stap 4

Om het geheel af te werken, kan je er nog een versierseltje naar keuze aan de voorkant tegen lijmen. Laat alles goed drogen en afkoelen. Na 10 minuutjes is je notebook customized and ready to use.


En dit alles koste nog geen 10 minuten werk. Leuker en minder fragiel dan kaftpapier! Have fun playing with fabrics.


1 opmerking

Laat gerust een reactie achter!