Make Your Own Fabric Necklace

Wat is er leuker dan je eigen accessoires in elkaar steken... Je moet er natuurlijk wel een beetje geduld voor hebben :) Maar kijk eens naar het resultaat!


Wat heb je nodig?

 1. vilt (zwart werkt hier het best) 
 2. twee verschillende texturen stof in dezelfde tint
 3. boordje kant (of lint werkt ook)
 4. pareltjes in dezelfde tint als je stofjes
 5. kopspelden
 6. schaar die in stof kan snijden
 7. naald en draad
 8. hot glue gun

Aan de slag!

Stap 1

Snij de stof in 2 vierkanten van 4x4 cm en 4 vierkanten van 2x2 cm.
Stap 2

Steek een kopspeld in de vierkante stofjes. Dus één in de grote vierkantjes en één in de kleine vierkantjes. Nu deze aan elkaar hangen is het gemakkelijk om van de vierkanten een cirkel te snijden.Stap 3

Maak van de cirkels bloemvormpjes. Snij de overtollige stof weg.Stap 4

Speld de kleine boven op de grote bloemblaadjes vast.

Stap 5

Met enkele stikkingen verbind je beide bloemblaadjes. Nu kun je de kopspelden achterwege laten.

Stap 6

Nu de bloemblaadjes aan elkaar vastgestikt zijn, kun je de blaadjes gemakkelijk verdraaien. Draai blaadje per blaadje in klokwijzerzin tot je een mooi resultaat bekomt. Brand met een aansteker de randjes af, dit zorgt ervoor dat die niet gaan rafelen.Maak er zoveel (en van verschillende stoffen) als je wenst ik maakte er hier 4 van de glanzende stof en 2 van de tule.


Snij een driehoek uit het vilt, leg er de bloemetjes op om te zien hoeveel stof je nodig hebt. Dit wordt de achterzijde van de ketting, dus zorg dat je niet teveel stof neemt. Het mag immers niet zichtbaar zijn. Ik plakte er nog wat gouden tule over zodat het zwart niet zichtbaar is tussen de bloemetjes.


Plak de bloemetjes op de met tule bedekte kant van het vilt. Zorg voor veel volume en geen gaten ertussen. Plak ze desnoods iets te dicht bij elkaar dan teveel uiteen.
Met de zwarte kant maak je enkele strikjes om het geheel op te vrolijken.Plak de strikjes waar je vindt dat ze passen. Bij mij was dat op de bloemknoppen van de glanzende stof. Als bloemknop van de tule nam ik verschillende pareltjes. Dit plakte ik allemaal met een hot glue gun - let op, de lijm is echt wel HOT - en na enkele minuten drogen zat het geheel aan elkaar! Ik bevestigde nog een lederen touwtje aan beide hoeken van het vilt (achteraan) zodat ik de ketting met een knoop kan dichtmaken achteraan mijn nek.

En dit is dus het resultaat! Mooi hé en zo simpel... Ik had voor het geheel ongeveer een uurtje nodig.

Zien jullie in de toekomst graag meer simpele DIY ideetjes? Laat maar horen, dan probeer ik die voor jullie uit. Als het me lukt natuurlijk :)


1 opmerking

 1. Amai, mooi gedaan ! Ik zou wel graag nog van die DIYs willen zien hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!