Wellness For Your Hair

Vorige week ontving ik een testpakket van Paul Mitchell, namelijk de Awapuhi Wild Ginger Treatment. Ik gebruik regelmatig andere shampoos en conditioners omdat ik ooit hoorde dat het beter is om af te wisselen voor je hoofdhuid.


Deze kit is speciaal samengesteld voor droog en beschadigd haar.
 1. Droog: Ja zeker, door de vrieskou staat de verwarming op volle toeren te draaien tot het afzien van mijn haar :( Vrienden en familie lachen met mijn rechtopstaande haartjes - en de sterkste haarlak kan ze niet in het gareel houden.
 2. Beschadigd: Jammer genoeg wel... Het vele kleuren eist zijn tol. Mijn dikke pak haar is door de jaren heen erg uitgedund. 
In deze wellness voor je haar zit Hawaian Awapuhi en geavanceerde wetenschap van Keratriplex. En dan nu in het Nederlands: wilde gember en geavanceerde wetenschap waarin het haar van binnen naar buiten wordt verzorgd.

Klinkt veelbelovend niet?In de doos vond ik volgende items:
 1. Moisturizing Lather Shampoo
 2. Keratin Cream Rinse
 3. Keratin Intensive Treatment
 4. Styling Treatment Oil
 5. Finishing Spray
 6. Texturizing Sea Spray
Bij de eerste wasbeurt gebruikte ik de shampoo, de conditioner, het intens masker en de olie. Maar wat vond ik er nu van...

De shampoo wist me niet te overtuigen... Hij ruikt wel ongelooflijk lekker, maar veel schuim kreeg ik er niet uit. Veel product gebruiken doe ik niet, ik denk altijd dat mijn haar dan vlug vet zal worden, maar ik deed er toch nog wat extra bij om wat schuim te creëren.

De conditioner vond ik wel fijn, ook hier weer een zalig aroma! Mijn haar voelde erg zacht aan. Ik liet de conditioner er enkele minuten in en spoelde dan grondig de restanten weg.

Het intensief masker komt sowieso op mijn must-apply-twice-a-week-list! Ik liet het tien minuten inwerken en na het afspoelen voelde ik al een verschil. En dit bij een eerste gebruik!

De leave-in olie is ook een echte aanrader voor beschadigd haar. Ik bracht de olie op halfdroog haar (hoofdzakelijk op de lengtes en de puntjes van mijn haar) aan en wikkelde er dan een vochtige, warme handdoek omheen. Zo heb ik enkele uurtjes voor de tv gehangen om het product echt diep te laten inwerken.

Toen ik mijn haar erna in model bracht met de haardroger spotte, ik minder rechtopstaande haren en had ik een ik-kom-net-van-bij-de-kapper-gevoel. Bonus! 

Natuurlijk kon ik mijn review niet schrijven na éénmalig gebruik, dus teste ik het gisteren opnieuw. Doordat ik mijn droge haar maar twee keer per week moet wassen, ben ik van plan om het intense masker telkens te gebruiken. Zeker in deze veel-te-koude wintermaanden maar ook als het hoogzomer is en mijn haar afziet van de zon.

Net zoals de eerste keer, ben ik echt tevreden van het masker en de olie. En ook nu heb ik het net-van-de-kapper gevoel. De producten maken het haar niet zwaarder, wat ik erg belangrijk vind! En ik heb zelfs meer volume dan anders! Geen idee hoe dat komt, wat er staat niets van meer volume op de doos. Ik aanschouw dit dan ook als een extra bonus! :)

Heb je droog en beschadigd haar en ben je op zoek naar een goed product dan kan ik je het masker en de olie zeker aanbevelen! Ze kregen een vaste plaats tussen de shampoos en de maskers in mijn badkamer.

Voor ik het vergeet, de Styling Sea Spray geeft je mooie krullen (als je al krullen hebt natuurlijk) en de Finishing Spray is een gewone haarlak. De spray voor krullen zal ik zeker nog uittesten in het voorjaar. Voor de liefhebbers komt er dan ook een uitgebreide review.

De producten zijn beschikbaar bij Pro Duo.

Hebben jullie al producten van Paul Mitchell uitgeprobeerd?


1 opmerking

 1. Klinkt niet slecht, mijn haar kan best wel wat pampering gebruiken. Het ziet er uit als een zielig bosje stro met dit weer en al die verwarming die zo hoog staat.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!