Fashiondesigner Marie-Léonie Stock

Degene die me volgen op Twitter hoorden me er enkele weken geleden al over bezig, ik ging Marie-Léonie Stock interviewen over haar nieuwe collectie... Maar wie is Marie-Léonie?


Léonie (voor de vrienden) werd geboren op 30 juni 1987 in Kortrijk. Ze is de middelste van 3 mooie blonde meisjes - je zal wel zien wat ik bedoel :) - en heeft een aangeboren talent voor alles wat met creativiteit te maken heeft.

Ze volgde kunstopleiding aan Sint-Lukas in Gent en koos voor mode als haar afstudeerrichting. Daar leerde ze tekenen en werken met stoffen. Hoewel ze na haar middelbare opleiding vastberaden was om interieur te gaan studeren, dit was buiten mode ook één van haar grote interessevelden.

Na een jaar interieur te hebben gestudeerd, besefte ze hoezeer ze het modegebeuren miste. Ze besloot het over een andere boeg te gooien en schreef haar in voor avondlessen modeontwerpster. Ze leerde als kind naaien van haar oma - die een belangrijke rol in haar leven speelt - en werkte al jaren met een oud patronenboek. Terwijl ze haar opleiding volgde, creëerde ze een volledige collectie op maat. Van een werkpaard gesproken! :)

De bal ging aan het rollen. Ze begon klein en maakte vooral kleedjes... Al vlug kreeg ze naam in Kortrijk en begon ze op maat te werken voor vaste klanten. Dit doet ze nog steeds, naast haar volledige collectie.

Ondertussen werkt Léonie met naaisters. Léonie maakt de pasvorm zelf en laat die dan afwerken door de naaisters. Ze houdt ervan kleedjes te ontwerpen en accessoires erbij te maken, maar laat de afwerking gebeuren door dames die al jaren in het vak zitten. Léonie genoot immers niet van een gespecialiseerde opleiding als naaister en wil dat de kleedjes perfect zitten.

Ze haalt haar inspiratie uit stoffen. Als ze op de beurzen loopt, valt haar oog op een stof en begint het creatie proces in haar hoofd. De zomercollectie is gebaseerd op precieuze edelstenen en hun kleuren. Ze werkt vooral op commerciële stukken, die verschillende leeftijden passen. Dit zorgt voor draagbare kledingstukken die vlot te verkopen zijn.

Haar zus is een ideaal model, zoals je kan zien op de foto's, en gaat ook steeds mee naar Milaan. Evenals haar mama, die ook full-time in het bedrijf zit. Zij zorgt vooral voor de administratieve en financiële kant zodat Léonie haar volledig kan richten op het creatieve.
Dit is echt mijn favoriete kleedje! Ik vind het zo Sex And The City! Maar de fluotintjes zijn ook wel een musthave! Ik hoorde gisteren dat die vlotjes over de toonbank gaan, dus voor de liefhebbers, zorg dat je er snel bij bent!

De kleedjes zijn te koop in verschillende steden, klik hier voor een stad dicht bij jou. Toen ik haar interviewde bij haar thuis, zag ik al enkele stukken hangen voor de winter 2012/13! Ladies, you are in for some fun! De collectie is gebaseerd op de galaxy. Gisteren was Léonie bij me op bezoek en ze droeg al enkele stuks, prachtig! Ik weet al wat ik zal dragen deze winter :)

Maar genoeg over de winter, we hunkeren allemaal naar de zomer! Met die fluotintjes kan dat alleszins niet meer misgaan!
 


2 opmerkingen

  1. de fluo kleedjes zijn niet mijn ding maar LOVE de rest!!!! Gent heb ik die kleedjes al zien hangen btw!!!! Knap Fietje!!!! Goed bezig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I looove me some fluo ! Mooie kleedjes allemaal ! Ik kende haar nog niet, zal het zeker in de gaten houden.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!