Hermès, Much More Then A Birkin


Ik vertelde jullie een tijdje geleden over de nieuwe Hermès winkel in Parijs. Toen ik daar een weekend was voor het werk, moest ik die spectaculaire nieuwe boetiek toch wel eens bezoeken.

Foto's van de collectie waren - jammer genoeg - niet toegelaten, maar ik mocht wel foto's nemen van de architectuur van het gebouw, en believe me, dat is al een pareltje op zich.

Heb je al ooit zoiets in je leven gezien?!? Ik nog nooit... Het gebouw moet een vroegere zwembadhallen geweest zijn. De hoogte is onbeschrijfelijk. De enorme wigwams - hoe moet ik het anders noemen :) - zijn zo impressionant! De collecties bevinden zich er binnen in. De éne bevat de kledinglijn, de middenste de art de la table en de laatste (niet zichtbaar op de foto) beschikt over de lederwaren. Je wandelt dus door de volledige houtconstructie en je krijgt het gevoel dat je telkens in een nieuwe wereld terecht komt. Fenomenaal!

Buiten het feit dat er 100 000 security mannen rondlopen, zitter er in de fijne balkjes ook nog eens bijna onzichtbare camera's ingebouwd. Maar - aha! - ik wist er enkele te spotten :)

Alles is afgewerkt tot in de puntjes. Er is geen stofje te bespeuren en voor je je hand nog maar uitgestrekt hebt om iets aan te raken staat een - op commissie betaalde - verkoopster zij aan zij om je op je wensen te bedienen.

Ik had natuurlijk niet de ambitie om iets te kopen - ik had trouwens mijn volledige budget al gespendeerd aan make up goodies - maar kon het niet laten hier en daar iets te spotten voor op mijn wishlist! :)


Ik was echt overdonderd door de schoonheid van dit alles. Dit is alvast een must do voor elke fashionista of architectuur liefhebber! Maar ook de ancien boutique in de Foubourg Saint-Honoré is zeker een bezoekje waard! Deze ligt wel aan de andere kant van de stad :)

Hermès - Rue de Sèvres - Paris.7 opmerkingen

 1. Prachtig gebouw ! Aah zo'n vette Birkin bag staat toch op de wishlist hoor ! Kheb wel zin in een weekendje Parijs eigenlijk, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een knappe winkel ! Spijtig dat je de collectie niet mocht fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waauw, ziet er inderdaad indrukwekkend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie winkel. Mooi in beeld gebracht ook! Moet ik zeker eens bezoeken bij een volgende halte in Parijs!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!