#Wijvenweek: Kijk nu, we zitten met een mening!

Dag drie van Wijvenweek en we snijden deze keer een serieus thema aan. Een eigen kijk op een bepaald maatschappelijk fenomeen. Ik moet zeggen, hierover heb ik toch wel even moeten nadenken... Zoals zovelen - heb ik via Twitter gemerkt - maar plots kwam het bij me op.

Ik geef jullie mijn visie over het feit dat het merendeel van de vrouwen nog steeds de hoofdverantwoordelijkheid krijgt/heeft in het huishouden. En dit is niet altijd waar wij - vrouwen - voor kiezen. Het wordt gewoon van ons verwacht op de één of andere manier...

We hebben dezelfde full-time job, verdienen evenveel - of in sommige gevallen zelfs meer - als de man des huizes en dan nog zijn wij vaak degene die de boodschappen moeten doen, het huishouden - de was en de plas - runnen, de kinderen naar school, de balletles, het tennis, ... brengen en afhalen. Noem maar op, het lijstje is te lang om op te noemen.In een wereld zoals deze, waar vrouwen en mannen in de meeste landen gelijk staan aan elkaar wordt soms toch nog erg veel van de vrouw verwacht buiten haar job. Mannen, ik ben echt geen feministe, don't get me wrong, maar het zou toch soms wel leuk zijn moest de lijst eerlijk verdeeld worden. Ik weet het, er zijn zeker uitzonderingen - ik ken er zelf enkele - maar uit eigen ervaring ben ik me ervan bewust dat dit niet altijd en overal het geval is.

Is dit te wijten aan het feit dat wij vrouwen door de eeuwen heen gemaakt zijn om het nest te beschermen en voor de kinderen te zorgen? En de man was vroeger - en soms nog steeds :) - de jager en bracht voedsel mee naar huis? Ik vind dit allemaal wel logisch, maar aan de andere kant zijn we zo geëvolueerd dat dit toch geen issue meer zou mogen zijn?

Hoe denken jullie hierover?

5 opmerkingen

 1. Leuke foto, en heerlijke post! Die mannen toch hé...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ewel, schoon item! En schone borstel ook ;-)
  Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet mag klagen. Ik werk maar parttime (bewust keuze als moeder) dus doe ik wel het meeste werk, wat ook logisch is. En mijn hubby doet wat ook wel es wat. Maar je hebt gelijk, de dag van vandaag mag dat niet meer als vanzelfsprekend beschouwd worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon item, ik denk dat je het zelf ook wat in de hand hebt. Bij ons is er een duidelijke verdeling, hij doet boodschappen want hij kookt ook meestal, ik zet de tafel en ruim af. Strijken is ook mijn ding, maar dat vind ik niet erg, ideaal met een serie bij en rustig worden. De rest verdelen we een beetje zoals het uitkomt en als hij commentaar heeft, doet hij het maar zelf. En dat meen ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!