#Wijvenweek: Zelfcensuur

Het einde is in zicht en wat vind ik dat jammer. De Wijvenweek is voorbij gevlogen. But never the less jullie hebben nog twee wijvenpost van mij tegoed!

Het thema van de dag: Zelfcensuur of beter, iets waar ik normaal niet over zou schrijven. Wel, degene die me volgen op Twitter zullen niet verbaasd zijn. Ik ga voor het onderwerp INSOMNIA of beter gekend: slapeloosheid.Ik lijd hier de laatste weken - of is het al maanden - verschrikkelijk aan... Het domineert mijn levensstijl op dit moment. Ik overweeg de slaapkliniek :) Misschien eerst eens bij de huisdokter langsgaan voor ik zulke stappen onderneem.

Ik zocht de laatste tijd al vele oorzaken op via internet. De woorden stress en slecht bioritme bleven opduiken. De stress is zeker te wijten aan mijn job - don't get me wrong, I love my job - maar er zijn dagen die stressvol kunnen verlopen. Te veel telefoons, te veel mails, je kent het wel, we hebben het allemaal wel eens voor. Maar neem daarbij een nachtje geen oog dichtdoen en de stress slaat extra toe! Het slechte bioritme, mja... Ik ben echt een nachtuil. Ik kan niet gaan slapen - ik ben dit aan het typen op donderdagnacht 01.55 uur, zegt genoeg zeker :) Ik neem vaak teveel hooi op mijn vork en wil dingen verwezenlijken in 24 uur waarvoor ik eigenlijk 48 uur nodig heb.Veel te veel hooi dus! :)

Let op, ik kan me echt wel ontspannen, ik ben nu ook weer niet zo'n stresskieken. Maar dat kan ik feitelijk alleen op een vrije dag. Ik probeer me dan echt af te sluiten van mijn job en alleen ontspannende dingen te doen, zoals bloggen en erop uitgaan met vrienden.

Ik probeerde al talrijke probleemoplossers, hier heb je ze even op een rijtje en mijn bevindingen ervan.

 1. Warme melk: Mhuh... niet echt mijn favoriete drank 's avonds! Geef mij maar een cava!
 2. Verschillende kussens: Ik wissel om de 5 minuten van kussen, geen enkele kan me bekoren.
 3. Warm bad: Ontspannend ja! Maar mijn natte haren moeten dan nog drogen, gevolg: KLAARWAKKER!
 4. Rustgevende muziek: Ik begin op den duur mee te zingen...
 5. Meditatie: Laat al je gedachten varen en focus je alleen op je ademhaling. Dit werkt regelmatig, maar nog altijd niet genoeg om me elke nacht een goeie nachtrust te hebben.
 6. Slaappillen: Daar begin ik niet aan!!
Dus ja... Ik slaap nog steeds niet goed. Misschien heb ik gewoon een ongelooflijke nood aan vakantie! :)

Hebben jullie dit ook soms voor? Hoelang kunnen jullie hiermee sukkelen?
15 opmerkingen

 1. ik neem ook teveel hooi op mijn vork! zo toevallig, ik zat vandaag te denken om te twitteren "dat noemen ze dan teveel hooi op je vork #minicrash" Dus ik versta je volledig. Vakantie, zon en eens echt weg zijn, dat heb je nodig. en een fles cava met mij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai wat verschrikkelijk vervelend zeg :(. Ik heb her ook heel veel last van, hetzelfde eigenlijk, een heel onregelmatig leven hebben en veel stress op momenten. Hetgene wat me toch het beste hielp is me echt strikt aan tijden te houden, al de rest help me niet zo echt. Hoop dat je toch iets vindt voor je slaapprobleem!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de tip, ik zal het proberen. Ik leid op dit moment zo'n hectisch leven dat een bioritme letterlijk ver van mijn bed staat! :)

   Verwijderen
 3. Dat moet vreselijk lastig zijn ! Hopelijk vind je er snel een oplossing voor hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik kreeg al vele nuttige tips vandaag. We'll see...

   Verwijderen
 4. Hey Sofie
  Zelf heb ik ook veel ervaring met slapeloosheid, vooral in stressvolle examenperiodes.
  Ik neem dan Sedinal. Ik lees dat je tegen slaappillen bent, dus het zal je geruststellen dat dit een volledig natuurlijk kruidenmengsel is. Het is vrij verkrijgbaar in de apotheek. Je kan het krijgen in druppel- en pilvorm. Ik vind dat de druppels niet goed werken dus ik koop de pillen..Je mag er 2-4 nemen. Bij mij doen ze wonderen en in tegenstelling tot slaappillen is sedinal helemaal niet verslavend ofzo.Hopelijk heb je hier iets aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Sofie
  Zelf heb ik ook veel ervaring met slapeloosheid, vooral in stressvolle examenperiodes.
  Ik neem dan Sedinal. Ik lees dat je tegen slaappillen bent, dus het zal je geruststellen dat dit een volledig natuurlijk kruidenmengsel is. Het is vrij verkrijgbaar in de apotheek. Je kan het krijgen in druppel- en pilvorm. Ik vind dat de druppels niet goed werken dus ik koop de pillen..Je mag er 2-4 nemen. Bij mij doen ze wonderen en in tegenstelling tot slaappillen is sedinal helemaal niet verslavend ofzo.Hopelijk heb je hier iets aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tip. Blijkbaar is dit erg bekend (maar ik kende het niet) ik vraag eens raad aan mij huisarts en wie weet wordt dit wel de oplossing.

   Verwijderen
 6. ik zou je graag goede raad willen geven, maar helaas. Zelf heb ik al jaren slapeloosheid, en heb al alles geprobeerd ...van warme melk, tot slaappillen. Zelfs een nacht in de slaapkliniek doorgebracht (helemaal geen aanrader). En helaas is er niets wat helpt. Hoop dat jij wel iets vindt voor je slaapprobleem!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat jij ook iets vindt tegen je slapeloosheid. Ik kom nu al zot van enkele maanden, laat staan jaren... Ik wens je vele zoete dromen! :)

   Verwijderen
 7. Hey Sofie
  Zelf heb ik ook veel ervaring met slapeloosheid, vooral in stressvolle examenperiodes.
  Ik neem dan Sedinal. Ik lees dat je tegen slaappillen bent, dus het zal je geruststellen dat dit een volledig natuurlijk kruidenmengsel is. Het is vrij verkrijgbaar in de apotheek. Je kan het krijgen in druppel- en pilvorm. Ik vind dat de druppels niet goed werken dus ik koop de pillen..Je mag er 2-4 nemen. Bij mij doen ze wonderen en in tegenstelling tot slaappillen is sedinal helemaal niet verslavend ofzo.Hopelijk heb je hier iets aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb dat bij momenten ook: je kamer goed verluchten, verse lakens, een wandeling voor het slapengaan en alle gedachten uit je laten gaan. Lavendel helpt ook om kalm te worden. En als het echt niet lukt neem ik sedinal, een kruidenmengsel, kan je zonder voorschrift bekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tips! Mijn raam staat 24/7 open. En verse lakens, hemels - had ik maar een kamermeisje die ze elke dag ververste :)

   Verwijderen
 9. Ik heb ook zo'n last van slapeloosheid, is al heel mijn leven. Alleen met "ouder" te worden kan ik er niet meer zo goed tegen en slaat de vermoeidheid vaker toe dan wanneer ik 12 jaar was. Een echte oplossing heb ik hier nog niet voor gevonden, de slaapkliniek heb ik al overwogen maar ben er nog niet geweest. Mss moeten we maar samen :d ! Ik lig te vaak te piekeren en te luisteren naar de geluiden buiten en soms kan ik gewoon niét slapen. Ik word ook minstens 3 keer per nacht wakker dus dat maakt dat ik ook zelden een nacht doorslaap. Sedinal heb ik nog genomen vroeger maar dat werkte niet zo super bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb dat zelden tenzij ik me echt heel heel heel erg slecht in mijn vel voel.
  Maar heel af en toe toch ook gewoon eens.
  En ik probeer me er dan niet druk om te maken en ga iets doen : lezen, nog effe bloggen of iets anders. Niet liggen tobben over waarom ik niet in slaap val en wanneer ik eindelijk in slaap zou gaan vallen ...
  of seks, dat helpt ook wel eens...

  Nog wat tips : slaapkamer niet te warm, en zorgen dat het donker is in je slaapkamer.
  Ik heb een rolluik en ik doe dat meestal niet naar beneden, tenzij op nachten dat ik niet goed in slaap geraak : het dempt geluid maar vooral dat licht.
  En dan nog wat evidente voor in het geval je er zelf niet opgekomen was : niet te zwaar eten voor het slapen gaan, en gene koffie/thee/chocolade ( cafeïne/theîne)

  Wat dat bad betreft : kan je gene bad nemen zonder je haren nat te maken , Ik doe dat vaak !

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter!